Tento recept je uložený v Receptári RIP Jedálničku - projektu, ktorý čoskoro spustím. Poď mi pomôcť vytvoriť veľkú databázu receptov.
500g šošovica
215g batáty (1 stredne velký batát)
1 PL soľ
2 l voda
---------------------------------
2PL repkový olej
130g cibuľa ( 1 veľká cibuľa)
186g mrkva ( 3 stredne velke mrkvy)
1PL soľ
1/2ČL čierne korenie
---------------------------------
56 g citronovej šťavy (z 1 veľkého citronu)
2PL majoránu
1. Opláchneme šošovicu, ošupeme a nakrájame batáty. Vložíme do hrnca, osolíme a zalejeme horúcou vodou. Varíme do mäkka, cca 40 minút.
2. Na oleji osmahneme cibuľku, pridame mrkvu, soľ a čierne korenie, trocha vody a dusíme do mäkka, cca 10 minút.
3. Do hrnca s uvarenou šošovicou a batáty pridáme udusenú cibuľku s mrkvou. Na záver dochutíme šťavou z citronu a majoránom.
• uvedené kalórie a makronutrienty sú na 100g zmesi
• šošovica po uvarení, ztrojnásobí svoju hmotnosť