Tento recept je uložený v Receptári RIP Jedálničku - projektu, ktorý čoskoro spustím. Poď mi pomôcť vytvoriť veľkú databázu receptov.

Zoznam receptov

"fejkový" vysmážaný karfiol s tatarkou - 2 porcie

575 kcal Hlavné jedlo

Makronutrienty

  • Bielkoviny: 40 g
  • Sacharidy: 52 g
  • Tuky: 23 g
  • Energia: 575 kcal

Ingrediencie

KARFIOL
Stredne veľký karfiol – cca 500 g
1 vajce
Soľ
Olivový olej cca 3 ml
Strúhanka 20g

TATARKA:
SKYR nature Pilos (balenie) 140 g
Kyslá smotana 12% 100 g
Horčica plnotučná 10 g
Cibuľa (v tomto recepte konkrétne červená, 25 g)
Práškový cukor 1 g
Soľ podľa chuti
Čierne korenie

Postup prípravy

KARFIOL
Karfiol uvaríme v osolenej vode, po uvarení do mäkka zlejeme vodu a necháme vychladnúť.
Z vychladnutého karfiolu vytlačíme vodu, pridáme vajce, podľa potreby prisolíme, premiešame.
Vyformujeme na “fašírky”, obalíme v strúhanke a ukladáme na pečiaci papier vymastený olivovým olejom.
Pečieme v rúre pri 200 stupňoch, teplý vzduch, cca 20 min. z jednej a 10 minút z druhej strany (kým nechytia farbu, ja ich mám rada chrumkavé takže ich ešte ku koncu vytuním grilom zvrchu)

TATARKA
Všetko zmiešať, odložiť odstáť do chladničky aspoň na pol hoďku (nie je treba ale potom je tatarka chutnejšia)

sem uvediem aj kalórie zvlášť, keďže do finále to treba zrátať:)
KARFIOL: 12 ks; kcal: 329; B 21 g ; S 38 g; T 10 g; Vláknina 14 g
TATARKA: Kcal: 246; B 19 g; S 14 g; T 13 g

Zoznam receptov