Tento recept je uložený v Receptári RIP Jedálničku - projektu, ktorý čoskoro spustím. Poď mi pomôcť vytvoriť veľkú databázu receptov.
150g mletého morčacieho mäsa
špenátové listy
20g nastrúhanej mozzarelly
100g hokkaido tekvica
50g cherry paradajky
cibuľa
20g feta syr
pažitka
soľ
čierne korenie
cesnak
5g olivový olej
5g olej
citrón
5g med
papier na pečenie
1. morčacie mäso zmiešame s mozzarellou, špenátovými listami (cca 10g, zvyšné nám poslúžia ako šalát), pretlačeným cesnakom, soľou a čiernym korením
2. vytvarujeme karbanátky cca 4
3. dáme piecť do vyhriatej rúry na 160 stupňov s papierom na pečenie cca 20min
4. hokkaido ošúpeme a nakrájame na kocky
5. cibuľu prekrojíme na polmesiačiky
6. tekvicu s cibuľou chvíľku orestujeme na panvici s olejom domäkka
7. keď máme všetko pripravené, dáme karbanátky na tanier, pridáme opečenú tekcvicu s cibuľou, špenátové listy, nakrájané paradajky
8. posypeme feta syrom
9. na záver zalejeme zalievkou zo zmiešaného olivového oleja, medu, pažitky, čierneho korenia a soli